http://ww2.if.gov.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/title/title_rozh.gif      http://ww2.if.gov.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/title/logo1.png 

e-mail:24680382@mail.gov.ua 

22 листопад 2019
Пошук
Розширений пошук

Реєстрація

Логін
Пароль
Увійти
Реєстрація
Офіційні сайти
_________________________

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/image001.jpg  

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/public_embed/dolynska/ua/2370/9

 

Рожнятівський районний суд

 

banner.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/logotype.png 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/drv_baner1.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/centr-zajnjatist.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/odpa.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/prez.jpg 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/uryad.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/vr.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/konst.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/rnbou2.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/niss.png

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/sud.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/ukr-nato.jpg

 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/ukrinf.gif


Рекомендації щодо харчування в літню спеку
 На головну / Рожнятівський РВ ДУ ІФ ОЛЦ МОЗУ / Новини

 Рекомендації щодо харчування в літню спеку

 

   Під час літньої спеки частіше реєструються спалахи інфекційних захворювань та харчових отруєнь, пов'язаних з вживанням бактеріально забруднених  харчових продуктів та питної води. За високої температури повітря прискорюється ріст патогенної мікрофлори, що може призвести до значного накопичення її у харчовому продукті, а після вживання в їжу такого продукту виникають різноманітні отруєння та гострі кишкові інфекційні захворювання.

Факторами передачі інфекції найчастіше стають такі швидкопсувні харчові продукти, як м'ясні вироби, молоко і молочні продукти, морозиво, кондитерські та кулінарні вироби, що виготовляються з порушенням технології виробництва, умов зберігання та реалізації, без дотримання належних температурних параметрів та правил товарного сусідства.

З огляду на наведені факти хочеться ще раз застерегти покупця від здійснення необдуманих покупок. Будь-які харчові продукти за умови неправильного зберігання можуть стати небезпечними, тому купувати їх варто на підприємствах торгівлі, де максимально дотримуються вимоги щодо температурного режиму та товарного сусідства різних груп продуктів. При виборі магазину для здійснення покупок важливо звернути увагу на санітарно-гігієнічний стан об'єкту, культуру обслуговування. Для придбання продуктів, що швидко псуються, слід обирати підприємства торгівлі, оснащені достатньою кількістю холодильного обладнання, полиць, прилавків для викладки товарів окремо по групах, наприклад: молоко і молочна продукція, м'ясопродукти, риба і рибопродукти, кондитерські вироби і т.д.; готова до споживання продукція не повинна зберігатись поряд із сирою; продукція з різким запахом має бути відокремлена від такої, що може вбирати запах і т.д. У покупця не повинно виникати відчуття неохайності, захаращеності, нагромадження викладеного товару.  Щоб убезпечити себе від придбання недоброякісної чи навіть небезпечної продукції слід поцікавитися документом, який  підтверджує її якість та безпечність (якісне посвідчення, ветеринарна довідка, висновок держсанепідекспертизи, сертифікат відповідності харчового продукту встановленим в Україні вимогам  і  т.ін.). Такий документ повинен бути представлений продавцем на вимогу споживача в місці реалізації. Багато інформації щодо складу продукції, умов та термінів зберігання несе етикетка, яка повинна бути надрукована українською мовою і міститись на кожній одиниці фасованої продукції. У разі відсутності документів, при виникненні сумнівів у термінах придатності  харчових продуктів до споживання, в якості продукції, дотриманні належних умов зберігання, від покупки краще відмовитись.

Пам'ятайте, що тільки від самого покупця залежить, якої якості продукцію придбати, тому, відправляючись в магазин чи на ринок, бережіть себе і своїх близьких.

Однак, не слід забувати і про особисту гігієну споживача продукції, умови приготування та терміни придатності виготовлених удома страв, адже значна частина отруєнь та гострих кишкових інфекційних захворювань реєструється в побуті. Дотримання цих нескладних правил дає шанс вберегтися від можливих серйозних наслідків. Якщо ж лихо все-таки трапилось і з'явилися такі ознаки отруєння, як нудота, запаморочення, блювання, пронос, непритомність, посиніння губ, судоми та ін., необхідно негайно звернутись по кваліфіковану медичну допомогу. Втрата дорогоцінного часу може призвести до важких ускладнень! До приїзду медпрацівників хворого слід покласти в ліжко, обов'язково на бік, дати випити 2-3 літри ледь теплої води чи слабкого розчину питної соди (з розрахунку 1 чайна ложка на 0,5 л води), і викликати блювання. Після промивання шлунку можна дати проносний засіб. Категорично забороняється в таких випадках споживання алкоголю: він сприяє швидкому всмоктуванню токсинів в організмі. І в жодному разі не слід залишати хворого без нагляду! Залишки страви необхідно зберегти до приходу лікаря: це може допомогти встановити причину отруєння і призначити відповідне лікування.

Помічник лікаря-епідеміолога відділення дезінфектології  Рожнятівської районної філії ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України»                      Леся Перець

 




ВІДЕОРОЛИКИ

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЧЕТВЕРТОЇ ХВИЛІ МОБІЛІЗАЦІЇ

ДО ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Оголошення!

 Запрошуємо підприємців району 27 листопада 2019 року до участі у Форумі "Франківщина креативна: експортний та інвестиційний потенціал регіону", який відбудеться за підтримки Європейського Союзу в рамках ініціативи EU4Business! 

 

XVIII МІЖНАРОДНИЙ ПРОМИСЛОВИЙ ФОРУМ

Важливо!

Сторінка антикорупціонера!

Розробляється проект Стратегії розвитку Івано-Франківської області

Розробляється проект Стратегії розвитку Івано-Франківської області

Оголошення!

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ДОПОРОГОВОЇ ЗАКУПІВЛІ (Проведення переговорів з учасниками)

Оголошення!
Протокол загальних зборів громадян с.Сваричів щодо обговорення детального плану території для обслуговування сонячної електростанції (будівництво сонячної електростанції -14.04) в урочищі "Гора"
Оголошення!

Довідка про проведення громадського обговорення «Детального плану території для будівництва, експлуатації та обслуговування сонячної електростанції за межами с.Цінева на території Цінівської с/р Рожнятівського району Івано-Франківської обл.

Протокол

Оголошення!
Результати проведення конкурсу!
Оголошення!
Оголошення про проведення конкурсу "Кращі практики місцевого самоврядування" у 2019 р.
Оголошення!

Проект документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку .

 Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Оголошення!

В квітні в Україні стартував безкоштовний навчальний курс для бізнесу з питань впровадження системи НАССР

Оголошення

Інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів Рожнятівського району.
Інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів Рожнятівського району.

Про вибори голови районної ради

Про вибори заступника голови районної ради



Розробник: ЗАТ "Софтлайн" © Веб-портал органів державної влади та органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області