http://ww2.if.gov.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/title/title_rozh.gif      http://ww2.if.gov.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/title/logo1.png 

e-mail:24680382@mail.gov.ua 

18 Вересень 2020
Пошук
Розширений пошук

Реєстрація

Логін
Пароль
Увійти
Реєстрація
Офіційні сайти
_________________________

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/image001.jpg  

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/public_embed/dolynska/ua/2370/9

 

Рожнятівський районний суд

 

banner.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/logotype.png 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/drv_baner1.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/centr-zajnjatist.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/odpa.gif

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/prez.jpg 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/uryad.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/vr.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/konst.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/rnbou2.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/niss.png

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/sud.jpg

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/ukr-nato.jpg

 

http://ww2.gov.if.ua/data/upload/content/rojnyatynska/ua/ban_left/ukrinf.gif


Сальмунелоз - небезпечна хвороба
 На головну / Рожнятівський РВ ДУ ІФ ОЛЦ МОЗУ / 2019 р.

https://dpss-ks.gov.ua/wp-content/uploads/2018/10/snimok-7-1.jpg Сальмонельоз – гостре кишкове захворювання, яке виникає при споживанні продуктів, заражених мікроорганізмами з роду «сальмонела».

Воно зустрічається як у вигляді групових епідемічних спалахів (коли одночасно хворіє велика кількість людей), так і у формі поодиноких випадків. Сальмонели широко розповсюджені в природі. Особливе епідеміологічне значення має здатність сальмонел не тільки досить стійко зберігатися, а й розмножуватися в продуктах харчування.

       Порушення режиму обробки харчових продуктів є найчастішою причиною харчових сальмонельозів. При оптимальній для розмноження мікробів температурі 20-37°С через 4-6 годин незначне зараження продуктів перетворюється на масивне забруднення, але навіть при масивному обсіменінні сальмонелами м’яса, молочних та інших продуктів помітних змін їх кольору, запаху, смаку, консистенції не спостерігається.

Джерелом цієї небезпечної інфекції є різні тварини: велика рогата худоба, свині, вівці, коні, собаки, коти, гризуни, птиця, особливо водоплавна (качки, гуси). Можливе також зараження від людини-носія сальмонел. Вода і лід з невпорядкованих водойм теж можуть стати причиною зараження їжі. Найчастіше сальмонельоз у людей виникає в результаті споживання зараженого м’яса і м’ясних продуктів. М’ясо, в якому при лабораторному дослідженні виявлені сальмонели, підлягає обов’язковому знешкодженню.

Для профілактики захворювання на сальмонельоз слід  дотримуватися наступних правил:

-         всі м’ясні страви і яйця треба піддавати необхідній термічній обробці. Страви з яловичини, свинини, риби слід ретельно варити, парити, смажити, краще невеликими шматочками. Температура в середині м’ясних виробів має бути не нижче, ніж 75-80°С.

-         не можна використовувати одні й ті ж дошки для обробки сирих і готових продуктів, бо мікроби з сирих продуктів можуть потрапити в найдрібніші шпарини і залишитись там навіть після найретельнішого миття.

-         м’ясорубку після пропускання сирого м’яса треба ретельно вимити гарячою водою з милом або харчовою содою, а потім ошпарити кип’ятком. У холодильнику сирі продукти не повинні стикатись з готовими стравами – зберігати їх треба в посуді, закритому кришкою.

-         не можна готувати їжу на багато днів. Страви, які зберігалися після приготування в теплому приміщенні (без охолодження), перед вживанням необхідно прокип’ятити або підсмажити.

-         морожене м’ясо слід розморожувати не у воді, а на повітрі.

-         молоко та молочні продукти в літню пору року слід вживати тільки після термічної обробки.

-         не можна допускати стикання хлібобулочних виробів з немитими овочами, фруктами (їх треба загортати в папір або класти в поліетиленовий пакет).

-         всі овочі, фрукти, бахчеві культури, ягоди, зелень перед вживанням необхідно добре промити.

 

-         воду слід пити тільки кип’ячену, особливо якщо вона взята з колодязя або іншого джерела, яке може бути забруднене.

При появі найменших ознак захворювання – порушенні роботи кишечнику, нудоти, блювання, навіть без підвищення температури, слід негайно звернутися до лікаря. Самолікування недопустиме.

Дотримання цих доволі простих правил допоможе вам і вашим близьким уникнути такого небезпечного захворювання, як сальмонельоз.

 

 

 

 

Рожнятівська районна філія ДУ «ІФОЛЦМОЗ України»




ВІДЕОРОЛИКИ

ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ ЧЕТВЕРТОЇ ХВИЛІ МОБІЛІЗАЦІЇ

ДО ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

Важливо!

 

До уваги!

 

До уваги пасічників! Дотації на бджолосім'ї

 Відомості для фізичних осіб

Відомості для юридичних осіб

Внутрішньо переміщені особи отримали можливість голосувати на місцевих виборах

 

Вебінар для підприємців «Рада бізнес-омбудсмена – реальні кейси захисту бізнесу у державних органах»
Пам'ятка громадянам України
Рекомендації населенню, потерпілому внаслідок повені,щодо заходів з профілактики інфекційних хвороб
В області працює «гаряча» телефонна лінія для громадян, які постраждали від негоди

 http://www.if.gov.ua/files/uploads/ote06302020jki.jpg

Районний штаб з ліквідації наслідків НС

http://ww2.if.gov.ua/data/upload/publication/verhovynska/ua/52543/24.03.jpg

Для інформування!

Оголошення

Інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів Рожнятівського району.
Інтерактивна карта захисних споруд цивільного захисту та найпростіших укриттів Рожнятівського району.

Про вибори голови районної ради

Про вибори заступника голови районної ради



Розробник: ЗАТ "Софтлайн" © Веб-портал органів державної влади та органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області