12 листопад 2019
Пошук
Розширений пошук

Реєстрація

Логін
Пароль
Увійти
Реєстрація
Інститути влади

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


.
Життя, яким би не було, є благом, вище за яке немає нічого»
 На головну / Територіальні органи міністерств та інших центральних органів влади / Тлумацький районний відділ УДСНС України в Івано-Франківській області / Публікації

Життя, яким би не було, є благом, вище за яке немає нічого»

 

Щороку в світі закінчують життя самогубством 1100000 чоловік. Це за офіційними даними. За неофіційними – в чотири рази більше. Щороку з лиця планети зникає величезний місто. Населення цього міста вмирає не від старості, не від хвороби, навіть не від нещасного випадку – кожен рік населення величезного міста добровільно, за власним вибором, відходить у небуття.

Що ж може бути чинником суїцидальної активності? В молоді сприятливим чинником  виступає підвищена емоційна чутливість, імпульсивність, неврівноваженість та інші характерні особливості психіки. Кожне розчарування, невдача може сприйматись в цьому віці як крах та і ієрархія цінностей, відчуття значимості життя не у всіх є вже достатньо сформованим. В середньому та старшому віці  причиною вчинення самовбивчого акту насамперед може стати самотність, відчуття непотрібності іншим, хвороби, які виснажують фізично та психічно та вимагають значних матеріальних витрат, небажання бути тягарем для близьких. Індикатором вчинення самогубства можуть виступати ще і такі фактори як переживання образи, втрата близьких, зрада, розлучення, почуття провини, сорому, невдоволення собою, страх перед покаранням, почуття помсти, бажання привернути до себе увагу, викликати жаль, співчуття. Поряд з цими чинниками – не менш вагоме значення мають і матеріальні борги через залежність від ігрових автоматів, великі програші в карти.

Категоричним та недопустимим є ставлення релігії до самогубства. В релігії духовність людини визначається її вірою в Бога. Релігія беззастережно  засуджує суїцид як посягання на святість людського життя, тому самогубців не відспівує священик, її хоронять в окремому місці на цвинтарі. Бо людське життя  належить Богу – Він його дає і тільки Він його має право забрати. Неприпустимо  кидати Богу до ніг його удар. У Біблії найбільш чітко щодо самогубства висловлюється апостол Павло: “Хіба ви не знаєте, що ви храм Божий... Якщо хтось розорить храм Божий, того покарає Бог, бо храм Божий святий, а цей храм -ви”. Самогубство прямо протилежне Хресту Ісуса – це відмова від Христа. Адже сенс життя християнина – страждання – Хрест: “Візьми свій хрест і йди за мною”. Також самогубство за своєю природою є запереченням трьох найвищих християнських чеснот – Віри, Надії, Любові. Самогубець втратив віру і в Бога, і в людей. Він втратив надію і підкорився тузі, зневірі – а це найбільший гріх. Він не має любові, бо не думає про ближніх. Думки про самогубство – нашіптування диявола і єдиний спосіб його відігнати від себе – творити добро для ближніх, для себе.

                Кожному рішенню покінчити з життям, напевно, передує затяжна депресія. Вона може виявлятись у пригніченому стані, втрати цікавості до життя. Людина починає відгороджує себе від оточуючих, думка про невирішену проблему стає нав’язливою, як наслідок виникає безсоння, втрата апетиту, неможливість самостійно знайти вихід і зовсім швидко постає питання: чи потрібно жити взагалі? Іронія долі полягає в тому, що в переважній більшості таких випадків є цілком реальна можливість виправити ситуацію, але, зосередившись на проблемі, дуже складно знайти вихід. Звернутись за допомогою до близьких, рідних, друзів або професійних психологів людина, котра в депресії, не бажає або не може. Їй здається, простішим “вийти з гри” шляхом позбавлення себе найдорожчого, що взагалі може мати кожен з нас – життя.

 

І в такі хвилини, що найперше потрібно зробити, щоб зменшити душевний біль слід просто виговоритися, щоб емоції могли вийти.

Якщо людина почуває себе потрібною хоча б самій собі, якщо вона має право голосу хоча б у відношенні себе самій - уже тому життя стає для неї досить великою цінністю!

Цінуйте своє життя, любіть себе і налаштовуйтесь на позитив, адже не має такої ночі, після якої б не настав день, такого дощу, після б якого б не засвітило сонце – будьте сильними та бережіть себе!

 

 




.

Електронна пошта

vptlum@ukr.net

 

23803078@mail.gov.ua

 

 

Я маю право
Нова банкнота 1000 гривень (корисна інформація)
Про забезпечення функціонування української мови як державної
Єдиний голос - комунікаційна платформа
Інформаційна кампанія "Герої наших сердець"
Рада регіонального розвитку
Анонс
Інформація для людей із порушенням слуху
Національна Академія державного управління при президентові України

.

Оперативна інформація з питань цивільного захисту та дій у надзвичайних ситуаціях

 

Статистика сайту

MyCounter - счётчик и статистика


.

Розробник: ЗАТ "Софтлайн" © Веб-портал органів державної влади та органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області